.
 
NYHETER TILBUD PROGRAM
 

Disse seterjentene er historie.

 

Disse bildene er fra tidligere forestillinger.

Det var nye opplevelser i 2014!

Ny grønnkledt

Det fenomenale Peer Gynt stevnet

Teksten nedenfor gjelder 2014. Vi arbeider med programmet for 2015.

Det blir 6 forestillinger, premiere fredag 31. juli - den siste lørdag 8. august 2015.
***************************************

Peer Gynt stevnet blir arrangert de to første ukene av august hvert år og vi har også i år sikret oss de beste billettene til kr 680,- til teaterforestillingene, se program 2014. 

Peer Gynt forestillingen i 2014 er fullstendig ny!  I 25 år har Svein Sturla Hungnes hatt regien av Peer Gynt. Nå er Erik Ulfsby ny regissør. Og han har et helt nytt team. Nytt oppsett med nye skuespillere, orkesteret er erstattet med musikere som blir aktive på scenen.  Selve scenen er bygget om med nye tekniske løsninger og gir god kontakt til selve vannet. Mads Ousland er den nye Peer Gynt. Gudbrandsdølen Per Tofte er tilbake på Peer Gynt scenen, han spiller presten. Mer informasjon får du på www.peergynt.no

 

Venabu fjellhotell tilbyr vi pakker med måltider, overnatting, transport med Peer Gynt ekspert som guide til alle Peer Gynt forestillingene: premieren fredag 1. august, lørdag 2., onsdag 6., torsdag 7., fredag 8. og lørdag 9. august 2014  Vi setter opp buss tur/retur Venabu - Gålå, og guider som gjør turen til en lærerik og interessant opplevelse.  Våre norske guider er forfatteren Sverre Mørkhagen, som bl.a. har skrevet boka "Peer Gynt, historie, sagn og "forbandet Digt", og skuespiller Svein Hellesøy som har satt opp deler av Peer Gynt i flere sammenhenger.  Vi skaffer også engelsk og tysk talende guider slik at de som ikke kan norsk, kan få bedre grunnlag for teateropplevelsen og se noe av sammenhengen med norsk kultur.  

 

Vårt faste program i forbindelse med forestillingen er buffet med varmt og litt kaldt kl 17.00 før avreise med buss til forestillingen kl 17.45.  Billettene til skuespillet deles ut på hotellet før avreise. Guiden orienterer om den historiske Per og selve teaterstykket på bussen underveis til forestillingen. Retur rett etter forestillingen  og ankomst Venabu ca 23.45 for god nattmat og samtale om forestillingen i vår spisesal.

 

I tillegg til selve teaterforestillingen på Gålå har vi buss til høyfjellskonserten med KORK ved Rondane på avslutningsdagen søndag den 10. august og  konserten med Arve Tellefsen i Sør-Fron kirke tirsdag, den 5. august 2014. 

 

Peer Gynt kommer i ny regi, men grunnlaget: Ibsen, Grieg, naturen, bygdefolket og stedet er det samme.  Forventningene og interessen er kjempestor både lokalt og nasjonalt.  Som tidligere støtter hele Midt-Gudbrandsdalen opp om stevnet og hundrevis av frivillige vi jobbe for at forestillingene og hele stevnet blir minst like bra som før.

 

Link til Venabus Peer Gynt  program for 2014 pdf-format.  

www.venabu.no administreres av Lars Tvete. Senest oppdatert: 14.08.2014