.
 
NYHETER TILBUD PROGRAM
 

Rideferier 2015

 

 

Hos oss kan du bli med på rideferie enten du er en erfaren rytter eller nybegynner. Vi arrangerer Eventyrferie med hest for deg som har ridd før og Rideferie for nybegynnere i ukene. Hver helg fra uke 25 til uke 39 arrangerer vi rideweekend for nybegynnere og rideweekend for erfarne ryttere. Du får utdelt "din egen" hest for hele oppholdet. I alle våre rideferier er helpensjon med opphold på Venabu Fjellhotell inkludert i prisen. Vi arrangerer også enkeltturer med utgangspunkt fra Spidsbergseter og Venabustallen hver dag, se ukesprogrammet og prislisten.

 

Eventyrferie med hest (søndag-fredag) Aldersgrense 12 år for erfarne og 8 år for uerfarne.

 

Eventyrferie med hest passer for deg som mestrer trav og galopp, og som ønsker å oppleve fjellet fra hesteryggen.

 

Ankomst til middag på søndag, turleder spiser middag sammen med alle deltakerne, slik at vi blir litt kjent.  

Mandag rir vi en 3 timers tur til Trabelifjell, her får en se steinformasjoner typisk for fjellene i Rondane, og på dager med klarvær får vi sikt over Jotunheimen, Rondane og Gudbrandsdalen i tillegg til hele Venabygdsfjellet. Ettermiddagen står til egen disposisjon, vi anbefaler en tur Spidsbergseters svømmebasseng, en fot eller sykkeltur i nærområdet, eller kanskje du vil benytte ettermiddagen til massasje eller yoga? Som deltaker på vår rideferie får du 10% rabatt på massasje og yoga.

 

Tirsdag rir vi på heldagstur til en gammel seter, turen går i variert terreng. Det blir flere anledninger til trav og galopp. I rasten nyter vi en god medbrakt lunsj i det fri.

 

Onsdag rir vi en 4 timers tur over Dynjefjell. Turen byr på flere fine galoppstrekninger, bratte stier og nydelig utsikt – en spektakulær tur for deg som er komfortabel på hesteryggen! På tur hjem fra Dynjefjell rir vi gjennom Venabygds setergrend.

Onsdag kveld byr vi på Norsk Matbord, et rikholdig koldtbord med varme og kalde tradisjonsretter. Her finner du gamle kjenninger som vassgraut og «rumgraut», spekemat, gravet/røkt kjøtt og fisk, og herlige hjemmelagede desserter.

 

Torsdag rir vi en litt kortere heldagstur med rast ved Dørjuvet. Turen går innover vidda, og langs Dørjuvet – et juv med 100 meters fall! Vi binder hestene og raster på toppen av fossen Dørfallet. Dette er en tur som byr på en naturopplevelse utenom det vanlige.

 

Avreise etter frokost fredag. Dersom du ønsker en liten formiddagstur før avreise kan du bestille dette i tillegg. Prisen for 2 timers tur er da kun 400,- per person.

 

Ønsker du en kortere rideferie? Les mer om vår rideweekend!

 

Eventyrferie med hest (aldersgrense 12 år, må mestre galopp):

Eventyrferie med hest (aldersgrense 8 år, maks. 2 timers turer):

Eventyrferie med hest (voksen)

kr 5800,-

Eventyrferie med hest (barn 12-15 år)

kr 4900,-

Enkeltroms tillegg i august, pr døgn

kr   170,-

2 timers tur fredag, per person

kr   400,-

Inkludert i prisen er helpensjon og ridning som beskrevet over.

 

 

 

Rideferie for nybegynnere (søndag-torsdag) Aldersgrense 8 år.

 

Ankomst til middag på søndag. Turleder spiser middag sammen med alle deltakerne, og vi benytter måltidet sammen til å bli litt kjent.

 

Mandag møtes vi i stallen for stell av hestene. Vi bruker formiddagen til å lære om det grunnleggende stellet av hestene. Vi bruker god tid på dette, slik at du får anledning til å bli godt kjent med din hest før første time. Etter påsaling rir vi opp til ridebanen for instruksjonstime. Lunsj på hotellet før vi møtes i stallen igjen for en teoritime.

 

Tirsdag øver vi videre på ridebanen på formiddagen. Lunsj på hotellet før en times tur i lett terreng.

 

Onsdag starter dagen med en times ridetur i terrenget før lunsj på hotellet. Ettermiddagen til egen disposisjon. Vi anbefaler er tur til Spidsbergseters svømmebasseng, eller kanskje en massasje på Venabu? Begge deler er godt for ømme ridemuskler. Som deltaker på rideferie får du 10% rabatt på massasje og yoga på Venabu.

Om kvelden byr vi på Norsk Matbord, et rikholdig koldtbord med varme og kalde tradisjonsretter. Her finner du gamle kjenninger som vassgraut og «rumgraut», spekemat, gravet/røkt kjøtt og fisk, og herlige hjemmelagede desserter.

 

Ferien avsluttes med en 2 timers ridetur i vakkert fjellterreng. Du får anledning til å prøve ut det du har lært på ridebanen, og samtidig oppleve fjellet på en annerledes måte. Avreise etter lunsj.

 

Rideferie for nybegynnere (aldersgrense 8 år):

Rideferie for nybegynnere (voksen)

kr 4600,-

Rideferie for nybegynnere (barn 8-15år)

kr 3600,-

Enkeltroms tillegg i august, pr døgn

kr 170,-

Inkludert i prisen er opphold med helpensjon og ridning som beskrevet over.

 

Hver helg arrangeres det rideweekend for erfarne ryttere og rideweekend for nybegynnere.

Du kan også melde deg på enkeltturer 1 time til dagstur. Vi har også leieturer for mindre barn. Se vårt program over når de ulike turene arrangeres.
Se også vår 
prisliste.

 

 

www.venabu.no administreres av Lars Tvete. Senest oppdatert: 09.04.2015