Fotokurs

Bli med på kurs i digital fotografering på Venabu!

Kurslederen er den erfarne og inspirerende reklamefotografen Olav Erik Storm, som gir kursdeltagerne en grundig gjennomgang av kameraets funksjoner, øvelse i å se motiv og å ta bilder på en bevisst måte. Det blir praktisk fotografering ute i fjellet, som er en opplevelse utenom det vanlige!

På kursene lærer du å ta enda bedre bilder ved å utnytte mulighetene som den digitale teknologien gir. Du vil lære å kontrollere eksponering med blenderåpning, lukkertid og ISO til å oppnå det resultatet du er jakt etter. Bevisste valg av eksponering, fokusering, hvitbalanse og komposisjon gir deg en helt annen kontroll og fotoglede, noe dine bilder snart vil vise. Vi bruker dagene godt og på weekend-kursene benyttes også kveldene til undervisning.

Alle aktiviteter på Venabu holdes med gjeldende smittevernsregler og våre egne tiltak for å gi deg et trygt opphold.


Fotokurs 2021

15. - 17. januar - Vinterkurs

Pris: 4900,- pr person i dobbeltrom

Fotokurs på vinteren gir deltagere en mulighet til å oppleve et fantastisk fjellområde og et vakkert blått lys. Med gjennomgang av viktige innstillinger i kamera blir alle mer kjent og trygge på hvordan vi kan bruke kamera som et kreativt redskap. Våre skiturer er lagt opp som hyggelige og avslappende utflukter hvor det ikke er om å komme først og fortest frem, men å kunne stoppe opp, ta bilder, og nyte dagen og landskapet. Uansett skiferdigheter, så vil du kunne ha glede av å være med på slike turer. Bildegjennomgang med personlige tilbakemeldinger er en viktig del av kurset og du vil lære mye av både egne og andres bilder.

 

19. - 21. mars - Blåtime

Pris: 4900,- pr person i dobbeltrom

Du lærer å ta kontroll på viktige innstillinger som påvirker eksponering, fokusering og hvitbalanse. Vi  lærer også komposisjonsregler og hvordan du kan bli mer bevisst og kreativ i din motivjakt. Det blir undervisning både inne og ute i fjellet. Vi vil bruke kveldene til å fotografere det blå lyset samt male med ulike lyskilder ute i nærområdet. Kurset passer for alle som har fotografering som en hobby eller lidenskap, men som ønsker å få trening og hjelp til å få bedre kontroll på teknikken og finne mer kreative motiver.

 

18. - 20. juni - Makrokurs

Pris: 4900,- pr person i dobbeltrom

Er du nysgjerrig på makro-fotografering, og har lyst til å lære mer om hvordan du kan ta gode nærbilder, så er dette kurset og helgen for deg! Ved å bli mer våken på små detaljer, vil en ny verden åpnes. Du vil lære hva som er viktig å tenke på med kamerainnstillinger, eksponering og fokusering når du beveger deg ned i terrenget.

 

21. - 25. juni - Ukeskurs 5 dager

Pris: 8500,- pr person i dobbeltrom

Vi tar for oss ett hovedtema hver dag og du vil få oppgaver som skal løses på mange ulike lokaliteter. Vi fokuserer på landskap og natur, lokale tradisjoner, makrofotografering og nærbilder, fjell og vidde, stort og smått, - samt fotografering av portrett. Om ettermiddagen blir det bildegjennomgang av dagens fangst på storskjerm med konstruktive tilbakemeldinger, samt tips og triks som kan gjøre dine bilder enda bedre. Du får tett personlig oppfølgning og lærer av egne bilder, men også av å se hvordan andre løser samme oppgaver som deg. Det blir turer ut hver dag, både i høyfjellet med kaffe på bålet, rømmegrøt og dyr på seteren, samt mange hyggelige turer til dalen på begge sider av Venabu, med kulturminner som stavkirke og lokal bebyggelse. Vi lærer også om organisering og redigering av digitale bilder.

 

28. juni - 2. juli - Photograpy workshop in English

More information on our English site will come

 

20. - 22. august - Landskap

Pris: 4900,- pr person i dobbeltrom

Du vil lære å bruke kamera slik at du kan få best mulig utbytte av lyset og motivene. Det blir gjennomgang av teknikk inne og praktisk fotografering ute i fjellet. Du vil lære å se hvordan bevisst bruk av lukkertid, blenderåpning og ISO gir deg bedre kontroll og bedre bilder. Denne helgen vil du også lære om fotografering av mennesker, familier,  portretter mm.  Hvordan kan du utnytte både lyset og miljøet til å få frem gode komposisjoner og uttrykk på dine modeller? Vi skal se på bruk av både dagslys og blits, hver for seg eller sammen. Hvordan kan du få proffe bilder av mennesker, finne spennende lokasjoner, få modellen til å slappe av, og utnytte kamera og objektiv best mulig? Her vil du lære nye triks som kan gi deg originale og flotte bilder. 

 

29. - 31. oktober - Mellom 2 årstider

Pris: 5100,- pr person i dobbeltrom

Overgangen mellom årstider byr på spennende landskap og et røffere preg på naturen. Dette er alltid interessant for den kreative fotograf og på dette kurset vil vi ha mer fokus på det visuelle og kreative. Vi vil gå igjennom bruk av råformat og se på arbeidsflyten fra opptak til ferdig konvertert og redigert sluttbilde. Denne helgen vil vi også se på portrett fotografering og bruk av ulike lyskilder. Du vil lære å bruke både dagslys og blits, sammen- og hver for seg. Når natten senker seg drar vi ut igjen for å male med lys! Det blir garantert nye og spennende bilder som du får med deg hjem etter denne helgen. 

Lørdag er det Viltaften på Venabu. En matopplevelse du ikke vil gå glipp av!

 

Mer informasjon om de ulike kursene finner du på siden til Olav Storm

 

Fototreff 2021

16. - 19. september

Ta kontakt med Olav Storm for mer informasjon, pris og påmelding.

 


Fotokurs 2020

Fotokursene avholdes som planglagt og tilrettelegges i tråd med gjeldende smittevernsregler.


Pris er pr. person i dobbeltrom, inkludert kurs og opphold med helpensjon. 
Enkeltromstillegg 100,- pr døgn

Mer informasjon om kursene finner du hos Fotograf Olav Erik Storm.

Har du spørsmål om kurs eller innhold, krav til utstyr eller kompetanse, så ta kontakt med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

  

30. oktober - 1. november

Mellom to årstider.

Videregående kurs. Viltaften lørdag.

Pris: 4890,-

Vi vil denne helgen være både inne og ute og se på ulike teknikker som kan gjøre deg til en bedre fotograf. Du vil også lære om blits og portrettfotografering, og se hvordan ulike lyskilder kan brukes på kreative måter. Vi gjennomgår eksponerings-teknikk, arbeidsflyt og kameraforståelse.

 

Mer informasjon om kursene finner du hos Fotograf Olav Erik Storm.  


Vi gjør oppmerksom på at transport kan bestilles gjennom hotellet. Pris pr person: 250,- for en vei. Må bestilles en dag i forkant.


For nærmere informasjon eller bestilling, ta kontakt med oss på telefon 61293200 eller på e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..