Høstfargetur

 

Nyt fjellet når høstfargene er på det flotteste. Bli med over de åpne viddene og opp til utsiktspunkter. Vi følger stiene eller vi går våre egne veier. Lær om natur og kultur i Gudbrandsdalen. Det blir bålpause og smak av lokal mat.

 

Program:

Søndag 13/9:

Ankomst og middag

 

Mandag 14/9:

Turen går over Dynjefjell og Svartfjell. Vi får flott utsikt underveis, mot Gudbrandsdalen og Jotunheimen og Rondane og passerer en godt bevart reinsgrav underveis

 

Tirsdag 15/9:

Turen går til Solliaområdet, der formene er rundere og flatere enn på Venabygdsfjellet. Vi går i åpent, lettgått terreng, med fantastisk utsikt mot østsiden av Rondane, samt Sølenkletten/Alvdalssølen i øst. På veien passerer vi noen små idylliske vann, der vi tar matpause. Har du ikke tatt årets siste bad enda, har du muligheten her, om isen ikke har lagt seg!

 

Onsdag 16/9:

Muen er Ringebu kommunes høyeste topp (1424 moh). Denne dagen skal vi tilbringe i området rundt Muen. Det blir storslagen utsikt mot Rondane, Alvdal Vestfjell, Venabygdfsjellet og Ringebufjellet. På vei hjemover går vi forbi Dørfallet, et flott ”jutulhogg”.

 

Torsdag 17/9:

Tur over Kyrkjegardsfjell til Jønnhalt, der vi får servert rømmegrøt og spekemat. Flotte utsikter innover fjellet, samt mot Gudbrandsdalen og Jotunheimen

 

Fredag 18/9:

Hjemreise etter frokost

 

Praktisk informasjon:

  • De fleste dagene starter med en kort transport, fra 5-30 minutter, i hotellets minibuss, slik at turene tilsammen dekker et størst mulig området.
  • Turene er lagt opp som dagsturer der vi tar med oss mat og drikke (smøres til frokost). Alle går med dagstursekk og bærer egen mat, drikke og litt ekstra klær. Turene er fra 10-15 kilometer i variert terreng og passer for deg som er i normalt god form og vant til å gå på delvis ulendte stier. Noen av opp/nedstigningene er bratte.

 

Pris:

11.500,- pr person

med 3/4 pensjon (frokost, matpakke og middag). 

 

Venabygdsfjellet er et område med mange muligheter og flotte turmuligheter. Det er selvfølgelig mulig å forlenge oppholder og utforske området mer på egen hånd. Vi kan også anbefale ridning i regi av Venabustallen.

 

Kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon 61293200 for bestilling

 

Vi arrangerer ulike guidede fotturer i sommer. Turene er på ulike nivå; for de erfarne som liker en utfordring, for dem som ønsker å oppleve naturen i sørkanten av Rondane, og for dem som ønsker et innblikk i natur og kultur i området. Se vår aktivitetskalender for sommer 2020.