Les mer om vandring i fjellet

Vi går i vakkert fjell-landskap, oppe på vidda og skogsterreng. Du vil bli bedre kjent med lokal flora og fauna, geologi, kultur- og -seterhistorie. Turene går i ulike områder hver dag, vi går utenfor de mest brukte stiene, og finner små skatter underveis som gamle fangstgraver for villrein, oppkomme der iskaldt vann renner rett ut av fjellet og hel spesiell flora. Vi går i villreinens rike og er vi heldige kan vi se villreinen vandre over vidda.

Turene er fra 12-18 km og passer for alle i normalt god form. Vi bruker dagen ute og tar med oss mat og drikke, og koker kaffe underveis.

Program for vandreturer 2017

Ankomst søndag, avreise fredag.

5 døgn, 4 turer på Venabygdsfjellet, Sollia og Atndalen.

Priser for 2017:

Med ankomst søndag og avreise fredag.

5 døgn, 4 turer på Venabygdsfjellet, Sollia og Atndalen.

Før 15. juli og etter 17. sept. Kr 5.590,-

Fra 15.juli til 17. sept. Kr 6.590,-

Enkeltrom tillegg kr 100,- pr dg.

Ønsker du å bo lengre? Pris for tilleggsdøgn kr  

 

Søndag:  Ankomst til middag. Om kvelden viser vertskapet lysbilder og forteller Venabus historie. En serie med flotte bilder fra Venabygdsfjellet og Rondane. 

Mandag:  Fottur til Dørfallet med sine spesielle kløfter, fjellets "Grand Canyon"og til Myfallet med sitt totalt 100 meter høye fossefall.

Tirsdag: Turen går til setra vår på Jønnhalt hvor det serveres en ekte, god seterlunsj, med rømmegrøt og spekemat. Vi går over lette topper med flotte utsiktspunkter underveis.

Onsdag: Vi vandrer i villreinens rike. Vi starter ved Muen, det mest markante og flotte fjellet i området. Om kvelden serveres husets populære Norsk Matbord med tradisjonsmat fra området.

Torsdag: Vakre Sollia. Vi vandrer forbi Småtjønna over til i Sollia kirke, en utrolig flott tømmerkirke i barokkstil med en spennende historie. 

Fredag: Avreise etter frokost.

Forbehold om endringer i programmet. 

Velkommen til en variert og avslappende ferie på Venabu!

 

Venabygdsfjellet ligger sør i Rondane nasjonalpark og er perfekt turområde. Her er åpne vidder og fjelltopper opp til 1463 moh, fiskevann og fossefall, elver, spennende kløfter og tjern. Vide myrer der multene titter frem og lier hvor blåbærene trives. Det åpne landskapet gjør at det er vid utsikt i alle retninger, nordover mot Rondane, vestover mot Jotunheimen, østover mot Alvdal Vestfjell og sørover mot Ringebufjellet og Øyerfjellet. Selv om toppene sør i Rondane ikke er så høye som i selve Rondane massivet, er det mange flotte turmål med enestående utsikt. Området her vil også være passende for deg som ikke er så fjellvant, men som liker å komme deg ut på tur. Bo på Venabu og du har det beste utgangspunkt for en helsefremmende ferie. Hver onsdag dekker vi vårt tradisjonelle ”Norsk matbord” - en kulinarisk opplevelse - med spesialiteter fra Gudbrandsdalen og Østerdalen.

Velkommen til Venabygdsfjellet nær Rondane Nasjonalpark. Det beste utgangspunkt for fjellturer med eller uten guide.

 

 

29. september
Høstferie

Velkommen til høstferie i oktober.

13. oktober
Skinnfellkurs

Morsomt og inspirerende kurs.

På skinnfellkurs kan du sy deg flotte ting av skinn.

 

 

28. oktober
Viltaften i oktober

Velkommen til Venabus populære Viltaften!

4. november
Viltaften i november

Velkommen til en helg på fjellet med masse god mat og hyggelig stemning! Se mer om Viltaften.

9. desember
Julebord
16. desember
Julebord

Årets siste julebord arrangeres lørdag 16. desember. 

 

22. desember
Julefeiring

Velkommen til tradisjonell jul- og nyttårsfeiring.

Les mer om jul på Venabu

12. januar
Strikkehelg

Velkommen til strikkehelg på Venabu.