Midtsommer Yoga

Midtsommer kaller oss mot naturen, og denne yogahelgen tilbringer vi på høyfjellsplatået med store vidder. Omkranset av trolske fjellvatn, spennende fossefall, kløfter og topper opp mot 1500 m. Her finner vi tilstedeværelse i oss selv og rom for å dykke ned i yogaens verden. 
 
Velkommen til midtsommer og yogahelg i fjellet med Elisabeth/ Mynte Yoga. Denne helgen (19. - 21. juni 2020) fordyper vi oss i pust og meditasjon, en indre reise som stilner emosjoner og tanker, og klarner sinnet.
 
 

HELGENS PROGRAM

(Fullstendige detaljer nederst)
 
FREDAG 19. juni
 
17.00
Bli kjent og info om helgen
 
20.00-21.00
Pust / Pranayama + Yin yoga
 
 
LØRDAG 20. juni
07.30-09.00
Morgen yoga og meditasjon
 
10.30-14.00
Tur / meditasjon ved fossen Myfallet 
 
20.00-21.00
Pranayama / meditasjon / restorativ yoga 
 
 
SØNDAG 21. juni
10.00-13.00  
Fordypningsklasse / yoga / Pranayama / meditasjon / drøfte og dele
 
 
 

PÅMELDING

 
PRIS fra 3650,-
( i dobbeltrom, inkl. alle måltider og yogaprogram)
 
PÅMELDING YOGA: Pris / 1350,-
Betal direkte din plass i VIPPS #551301 / Bla i meny, velg event, betal og du er sikret plass.
NB: Bindende påmelding!!
INFO: email Elisabeth / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Info om Mynte yoga: mynteyoga.no
 
BOOK OVERNATTING: Pris / Fra 2300,-
Tillegg for enkeltrom kr 200.-
Tillegg for ekstradøgn kr 850.
Kontakt hotellet direkte: https://www.venabu.no
 

OM YOGALÆREREN
Elisabeth Sørum har en stor lidenskap for å undervise yoga og driver sitt studio Mynte Yoga i Sandefjord. Med utdannelse innen Ashtanga yoga, vinyasa yoga og Yin yoga gir hun en helhetlig tilnærming til den fysiske praksis innen asanas. Men mest av alt er hun dedikert til pranayama (pust) og meditasjon som eqenpraksis og har selv opplevd stor transformasjon gjennom disse yogiske grunnstenen. Hun underviser også flere klasser på Faris Bad, Larvik og Joy yoga i Oslo. Elisabeth har også en bachelor i ernæring og har fokus på helhetlige livvstilsvalg og mindfulness i yoga og gjennom mat.
 

MAT PÅ HOTELLET: Det serveres buffet med svært gode vegetariske alternativer og salater. Ofte også viltkjøtt og fisk, mye kvalitetsmat hvor alle vil finne noe som passe sine preferanse. Kjøkkenet er godt kjent for sin fantastiske mat og du vil virkelig kose deg! 
 

 
 
HELGENS PROGRAM I HELHET
 
 
FREDAG
17.00   BLI KJENDT OG INFO OM HELGEN
 
18.00   Middag
 
20.00-21.00      PUST / PRANAYAMA:
Pranayama betyr forlengelse av livskraft og dette gjør vi gjennom pusteøvelser. Pusteøvelser roer ned nervesystemet, sinnet og tankenes dans. Øvelsene kan brukes ved stress eller før natten for å få en optimal søvn. Vi avslutter med en hvilende Yoga Nidra som tar deg dypt inn i drømmeland. 
 
 
LØRDAG
07.30-09.00     MORGEN YOGA: 
Dagen starter med Japa mantra, hvor vi skaper fokus og sentrerer sinnet gjennom et gjentagende mantra i felleskap.
Deretter praktiserer vi Ashtanga yoga primærserien. Øvelser tilpasses ditt nivå. 
 
09.00    Frokost 
 
11.00-14.00    Tur/ Meditasjon ved fossen Myfallet
 
13.00-15.00 Lunsj
 
FRITID: Gå tur i fjellet, padle kano, les en bok og nyt naturen. 
 
19.00 Middag
 
20.00-21.00    PRANAYAMA / MEDITASJON: 
Vi lærer flere teknikker og avslutter med restorative yogaøvelser. Med et rolig sinn og mykhet i kropp vil du sovne godt etter timen.
 
 
SØNDAG
 
08.00-10.00   Frokost
 
10.00-13.00     FORDYPNINGS KLASSE: 
Vi praktiserer Ashtanga yoga og setter sammen helgens elementer av pust og meditasjon. Sammen utforsker vi teknikkene og drøfter effekt og deler opplevelser. Med hjelp av lærer får du en tilpasset mal for din eqenpraksis du kan benytte hjemme. Helgen avsluttes med en pustesirkel. 
 
 
Avreise 13.30 
 
4. januar
IndreRo

En spennende og lærerik innføring i hvordan den unike IndreRo metoden fungerer, som individuell behandling, og i kurssammenheng for å få en dypere forståelse.

10. januar
Strikkehelg 2020

Vi feirer 5 års jubileum med flotte foredrag og utstillere. Se fult program på Strikkehelg 2020

17. januar
Fotokurs, vinterfotografering

Kurset tar for seg grunnleggende forståelse for hvordan du kan få mer utbytte av ditt digitale kamera. Vi ser på hvordan bilder kan bli bedre ved å ta styring på eksponering, fokusering og hvitbalanse. 

10. februar
Lasskjørerne kommer

Fron Lasskjørarlag kommer til Venabu mandag 10. februar på ettermiddagen. De drar videre mot Røros tirsdag formiddag.

13. mars
Fotokurs, blåtimen

Du lærer å ta kontroll på viktige innstillinger som påvirker eksponering, fokusering og hvitbalanse. Vi lærer komposisjonsregler og hvordan man blir mer bevisst og kreativ i vår motivjakt. 
Fotokurs

4. april
Påske

I påsken har vi aktiviteter for alle både unge og voksne. 

Onsdag 8. april er det Norsk Matbord. Buffet fylt med tradisjonelle og lokale retter.

Vi har påskeskirenn, påskeeggjakt - både inne på hotellet og ute, og andre morsomme aktiviteter. Åpent for alle som er på fjellet...

Påskeprogram

12. juni
Fotokurs, makrofotografering

Fokusere på små motiver. Er du nysgjerrig på makro-fotografering, og har lyst til å ta bedre nærbilder, så er dette helgen for deg. 

15. juni
Fotokurs, 5 dager

Vi tar for oss ett hovedtema hver dag og du vil få oppgaver som skal løses på mange ulike lokaliteter. Vi fokuserer på natur og landskap, lokale bygdetradisjoner, makrofotografering, fjell og vidde, stort og smått - samt portrett. 

19. juni
Midtsommer Yoga

Velkommen til midtsommer og yogahelg i fjellet med Elisabeth/ Mynte Yoga. Denne helgen fordyper vi oss i pust og meditasjon, en indre reise som stilner emosjoner og tanker, og klarner sinnet. For detalijer og program se "Midtsommer Yoga"

30. juli
Konsert i stua

Elsine Haugstad, oppvokst i Venabygda - nå jobber hun over hele verden som dirigent og pianist.

21. august
Fotokurs, natur og portrett

På dette kurset får du fotografiske utfordringer, tett personlig oppfølgning inne og ute, samt hjelp til å bruke kamera slik at du lettere kan kontrollere hvordan motivet gjengis i bildet. 

17. september
Fototreff

Fototreffet samler hver høst fotofamilien og både tidligere og nye deltagere opplever den spesielle atmosfæren som gjør Fototreffet så annerledes enn andre foto-workshops. 

30. oktober
Fotokurs, mellom to årstider

Du vil lære om blits og portrettfotografering, og se hvordan ulike lyskilder kan brukes på kreative måter. Vi gjennomgår eksponerings-teknikk, arbeidsflyt og kameraforståelse.