Yoga og velvære

Venabu skal være et sted der alle kan finne roen. I en hektisk hverdag er det viktig å sette av tid til seg selv og ta vare på kroppen sin. Omgivelsene og den milde naturen på Venabygdsfjellet er en fin rammet. Vi tilbyr yoga, pilates og mindfulness gjennom hele sesongen, i tillegg til kurs med fokus på kropp og sinn. Vinterstid tilbyr vi også massasje.

På sommeren og om høsten tilbyr vi ukeskurset «mindfulness og fotturer i fjellet». Kurset holdes på engelsk. Se her for datoer og mer informasjon.

 

Yoga

Våre yogainstruktører Anna, Ania og Ellen tilbyr yogatimer flere ganger i uka i høysesong. Timene har ulik intensitet og instruktørene er flinke til å tilpasse nivået til deltagerne. I perioder tilbys det også morgenyoga og snowga - utendørs yoga vinterstid.

På forespørsel tar vi imot grupper og yogaskoler med egne instruktører. Vi kan også skreddersy et opplegg etter behov. Våre kokker sørger for god, sunn og næringsrik mat under oppholdet.

 

Badstuer

På hotellet er det to badstuer, en herrer og en for damer. Begge har garderobe med dusj. Badstuene er tilgjengelig også for ikke-boende. På vinteren er badstuene på mellom kl. 15 og 18, ellers på forespørsel. 

I noen av hyttene er det badstue i tilknytning til badet.

14. desember
Julebord

Gode opplevelser som gir deg koselig førjulsstemning. Venabu har et godt tradisjonelt julebord med spennende kalde og varme retter, og dessertbuffet. Hjemmelaget og smakfullt.  

30. desember
Ølsmaking

Lær om øl - smak og historie - med Gunnar Wiig. 

4. januar
IndreRo

En spennende og lærerik innføring i hvordan den unike IndreRo metoden fungerer, som individuell behandling, og i kurssammenheng for å få en dypere forståelse.

10. januar
Strikkehelg 2020

Vi feirer 5 års jubileum med flotte foredrag og utstillere. Se fult program på Strikkehelg 2020

17. januar
Fotokurs, vinterfotografering

Kurset tar for seg grunnleggende forståelse for hvordan du kan få mer utbytte av ditt digitale kamera. Vi ser på hvordan bilder kan bli bedre ved å ta styring på eksponering, fokusering og hvitbalanse. 

10. februar
Lasskjørerne kommer

Fron Lasskjørarlag kommer til Venabu mandag 10. februar på ettermiddagen. De drar videre mot Røros tirsdag formiddag.

13. mars
Fotokurs, blåtimen

Du lærer å ta kontroll på viktige innstillinger som påvirker eksponering, fokusering og hvitbalanse. Vi lærer komposisjonsregler og hvordan man blir mer bevisst og kreativ i vår motivjakt.

12. juni
Fotokurs, makrofotografering

Fokusere på små motiver. Er du nysgjerrig på makro-fotografering, og har lyst til å ta bedre nærbilder, så er dette helgen for deg. 

15. juni
Fotokurs, 5 dager

Vi tar for oss ett hovedtema hver dag og du vil få oppgaver som skal løses på mange ulike lokaliteter. Vi fokuserer på natur og landskap, lokale bygdetradisjoner, makrofotografering, fjell og vidde, stort og smått - samt portrett. 

30. juli
Konsert i stua

Elsine Haugstad, oppvokst i Venabygda - nå jobber hun over hele verden som dirigent og pianist.

21. august
Fotokurs, natur og portrett

På dette kurset får du fotografiske utfordringer, tett personlig oppfølgning inne og ute, samt hjelp til å bruke kamera slik at du lettere kan kontrollere hvordan motivet gjengis i bildet. 

17. september
Fototreff

Fototreffet samler hver høst fotofamilien og både tidligere og nye deltagere opplever den spesielle atmosfæren som gjør Fototreffet så annerledes enn andre foto-workshops. 

30. oktober
Fotokurs, mellom to årstider

Du vil lære om blits og portrettfotografering, og se hvordan ulike lyskilder kan brukes på kreative måter. Vi gjennomgår eksponerings-teknikk, arbeidsflyt og kameraforståelse.