Aktiv ferie - Fjellets perler til fots

Vi på Venabu er opptatt av du som gjest skal få gode opplevelse sammen med oss ute i fjellheimen.
Våre guider har lang erfaring og er godt kjent i fjellet, og tar deg med til fjellets flotte perler, utenom allfarvei.

  • Lær mer om vår unike villreinstamme
  • Opplev fjellet med kunnskapsrike og erfarne guider 
  • Gå med oss på stier utenom allfarvei
  • Hør historiene fra gammel tid
  • Føl fjellets ro og stillhet på kroppen
  • Line forteller; ”Alene på sykkel fra Venabu til India” 
  • Delta på Yoga, Mindfulness eller Pilates på hotellet
  • Mat med tradisjoner
  • Møt geitene på setra

Dato: 

        7. juli - 12. juli 2020

Pris: 8700,-

pr pers på dobbeltrom. Enkeltromstillegg 500,-


Datoer: 

         12. juli - 17. juli 2020

         26. juli - 31. juli 2020

         16. august - 22. august 2020

Pris: 9150,-

pr pers på dobbeltrom. Enkeltromstillegg 500,-

Inkludert i prisen er 5 døgn (ankomst før dag 1) på Venabu Fjellhotell med halvpensjon med matpakke/seterlunsj og fotturer beskrevet i programmet under.

Om turene: Alle turene er mellom 12 og 15 km. Du må være i form til å kunne gå i 5-6 timer. Vi går i fjellterreng, noen steder kan det være ulendt

Annet: Korte transport etapper med minibuss. 10-30 min 


Program - fra setra til vidda

Turene vil ha noe varierende rekkeføgle avhengig av "startdag".

Lett topptur

Venabygdsfjellet ligger på grensen til Rondane Nasjonalpark i sør. Med sine vennlige fjellformasjoner innbyr området til fine turer til lett tilgjengelige fjelltopper. Ramshøgda er fjellplatåets høyeste topp på 1469moh, og det beste utsiktspunktet til Rondane.
Dette området er kjent for spesiell kalkholdig grunn som gir spesielt gode vekstforhold. Tepper av reinrose er et vanlig syn tidlig på sommeren.
Vi starter dagen med en kort transportetappe, og vandrer tilbake til hotellet via Flåtjønnglupen.

 

Seterkultur og tradisjonsmat

I dag skal vi til seters og gjøre oss fete, som det heter i eventyret til Asbjørnsen og Moe. Seterlivet har lange og viktige tradisjoner i Gudbrandsdalen. Vi starter turen med å gå over Trabelifjellet med flott utsikt over Gudbrandsdalen og mot Jotunheimen. På Lykkjesetra tar budeia i mot oss og serverer ekte seterkost. Hør hennes historie om livet på setra.

Lett tur tilbake til hotellet.

I villreinens rike

Denne turens innhold varierer avhengig av dato:

7. juli - 12. juli

I vårt område streifer det fortsatt en unik flokk villrein over viddene. Dette er den siste gjenlevende flokken av ren villrein som stammer fra den originale tundravillreinen som kom hit til område den gangen isen smeltet for flere 1000 år siden. Guiden vår, Wenche, har god kunnskap om reinens vandring, historier og kulturen rundt reinsjakt.

Etter en kort transport går turen forbi Muen i et idyllisk åpent landskap med storslått utsikt og tilbake til hotellet. Halvveis passerer vi Dørjuvet som er en imponerende 100 meter kluft/canyon i et ellers harmonisk landskap. Geologien her er interessant i dette området. Hvordan oppsto dette landskapet egentlig?

Lunsjrast med smakebiter som kokken på hotellet har sendt med. 

 

12. juli - 17. juli; 26. juli - 31. juli; 16. juli - 22. juli

Disse dagene vil vi starte ved Friisvegen, ca 40 minutter i minibuss fra Venabu, et nydelig område med fantastisk utsikt mot Rondane. I dette området er det mulig å se villrein. Tore, som er vår kjentmann i området, vil fortelle om reinens historiske vandringer og kulturen forbundet med reinsjakt.

 

Vide vidder og geitetradisjon

Sollia og Atnadalen er en sidedal til Østerdalen. Typisk for området er store vidder med mosetepper og gammel furuskog. Her er vi ved foten av Rondane.

Transportetappe til Rondetunet Gjestegård hvor vi starter vandreturen i dag.

Etter ca 1 times vandring kommer vi opp på vidstrakte vidde med fantastisk utsikt i alle retninger. På mosetepper går vi innover til Småtjønna, hvor det blir lunsjrast med godbiter som kokken på hotellet har sendt med. Her er det også mulig å ta et forfriskende bad i det (kalde) klare vannet. Etter Vi fortsetter ca 2 timer og ender turen på Øverdalseter hvor Ellen Marie tar i mot oss og byr på kaffe og ”bititi”, kanskje blir det et musikkinnslag og historien om geitene som kommer hjem til setra etter dagens beite på fjellet.

Transport tilbake til hotellet.


 Synes du dette er interessen vil du også like vår Et steg inn i norsk kulturarv eller Høstfargetur

Vil du vite mer? Ta kontakt med oss på tlf: 61293200 eller e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Fjellets perler til fots er en av sommerens aktive ferier på Venabygdsfjellet