Guidede fotturer

Program og priser for 2020:

Vi har tre spennende nye tur-pakker, med ulikt innhold og vanskelighetsgrad. Turene blir ledet av engelsk-talende guider som har meget godt kjennskap til områdene vi går i. 
Detaljert program for de ulike pakkene finner du ved å klikke på overskriftene.

 

Step into Norwegian Culture 

Utforsk det naturskjønne landskapet i Østlandet, best til fots. Oppdag den rike kulturarven som har vokst fram i området. På denne senterbaserte vandreferien kombinerer vi vandring i villreinområdet med fasinerende kulturopplevelser.

Mens vi nyter natur og villmark, får vi også innblikk i lokal historie og kultur, og starter med steder opprettet for reinsjakt for 6000 år siden. Vi besøker Maihaugen, levende utendørsmuseum og den historiske stavekirken i Ringebu. Vi får høre historier om livet på setra over en tradisjonell lunsj med lokale matvarer.

 

Fottur i villreinens rike

Utforsk det nordiske fjelllandskapet og fordyp deg i naturen og stillheten. Et subtilt landskap: se samspillet mellom lyset med høy breddegrad som formes av fjell, daler og vann. Få steder kan tilby en aktiv vandrer et slikt tilgjengelig vilt terreng å utforske til fots. På denne vandreferien har vi Venabu som base for å går på stier over den alpine tundraen og dypt inn i boreal bjørkeskog.

 

Three National Parks Challenge

Utfordre deg selv på vårt mest spennende eventyr. Oppdag Norges villmark med et nettverk av turstier som fører til dype fosser, isbreer og dype daler.

Vandre langt over blå innsjøer og nyt utsikter over de mørke toppene i Jotunheimen, Nord-Europas høyeste fjell. Utforsk dypt inn i de fjerntliggende fjellformasjonene i Rondane og Dovrefjells dramatiske landskap.

På denne senterbaserte vandreferien bruker vi transport for å komme oss til noen av de mest kjente turområdene i Norge. Vi oppdager det ufattelige, mytiske landskapet og fantastiske stier som gjør Norge unikt.

 

Høstfargetur

13. - 18. september arrangerer vi en opplevelse i flotte høstfarger. Bli med vår lokale guide, Wenche, på ulike turer i fjellet - med bålkaffe og frisk høstluft. Turene har middels nivå.


Her er oversikt over hvilke fotturer og andre aktiviteter som har ledige plasser sommeren 2020.

 

Senk skuldrene i sommer og nyt fjellet med oss 

Velkommen til fjells!

Bestill i dag på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller på telefon 61293200.

Ønsker du å gå for deg selv, se mer informasjon på "Fjelltur på egenhånd"

 

 

4. januar
IndreRo

En spennende og lærerik innføring i hvordan den unike IndreRo metoden fungerer, som individuell behandling, og i kurssammenheng for å få en dypere forståelse.

10. januar
Strikkehelg 2020

Vi feirer 5 års jubileum med flotte foredrag og utstillere. Se fult program på Strikkehelg 2020

17. januar
Fotokurs, vinterfotografering

Kurset tar for seg grunnleggende forståelse for hvordan du kan få mer utbytte av ditt digitale kamera. Vi ser på hvordan bilder kan bli bedre ved å ta styring på eksponering, fokusering og hvitbalanse. 

10. februar
Lasskjørerne kommer

Fron Lasskjørarlag kommer til Venabu mandag 10. februar på ettermiddagen. De drar videre mot Røros tirsdag formiddag.

13. mars
Fotokurs, blåtimen

Du lærer å ta kontroll på viktige innstillinger som påvirker eksponering, fokusering og hvitbalanse. Vi lærer komposisjonsregler og hvordan man blir mer bevisst og kreativ i vår motivjakt.

4. april
Påske

I påsken har vi aktiviteter for alle både unge og voksne. 

Onsdag 8. april er det Norsk Matbord. Buffet fylt med tradisjonelle og lokale retter.

Vi har påskeskirenn, påskeeggjakt - både inne på hotellet og ute, og andre morsomme aktiviteter. Åpent for alle som er på fjellet...

Påskeprogram

12. juni
Fotokurs, makrofotografering

Fokusere på små motiver. Er du nysgjerrig på makro-fotografering, og har lyst til å ta bedre nærbilder, så er dette helgen for deg. 

15. juni
Fotokurs, 5 dager

Vi tar for oss ett hovedtema hver dag og du vil få oppgaver som skal løses på mange ulike lokaliteter. Vi fokuserer på natur og landskap, lokale bygdetradisjoner, makrofotografering, fjell og vidde, stort og smått - samt portrett. 

19. juni
Midtsommer Yoga

Velkommen til midtsommer og yogahelg i fjellet med Elisabeth/ Mynte Yoga. Denne helgen fordyper vi oss i pust og meditasjon, en indre reise som stilner emosjoner og tanker, og klarner sinnet. For detalijer og program se "Midtsommer Yoga"

30. juli
Konsert i stua

Elsine Haugstad, oppvokst i Venabygda - nå jobber hun over hele verden som dirigent og pianist.

21. august
Fotokurs, natur og portrett

På dette kurset får du fotografiske utfordringer, tett personlig oppfølgning inne og ute, samt hjelp til å bruke kamera slik at du lettere kan kontrollere hvordan motivet gjengis i bildet. 

17. september
Fototreff

Fototreffet samler hver høst fotofamilien og både tidligere og nye deltagere opplever den spesielle atmosfæren som gjør Fototreffet så annerledes enn andre foto-workshops. 

30. oktober
Fotokurs, mellom to årstider

Du vil lære om blits og portrettfotografering, og se hvordan ulike lyskilder kan brukes på kreative måter. Vi gjennomgår eksponerings-teknikk, arbeidsflyt og kameraforståelse.