Lasskjørerne kommer
Fra Mandag, 10. Februar 2020
Til Tirsdag, 11. Februar 2020
Kontakt Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. - tlf: 61293200

Fron Lasskjørarlag kommer til Venabu mandag 10. februar på ettermiddagen. De drar videre mot Røros tirsdag formiddag.

Sted Venabu Fjellhotell og hytter
Den gamle Vinterleia over fjellet var ein stor del av kvardagen for ferdamenn i Fron, og ikkje få hadde ei god inntekt på å kjøre lass over fjellet vinterstid. Vintervegen var en livsviktig ferdselsåre mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Gruvesamfunnet Røros var i så rask vekst på starten av 1800-tallet at de var helt avhengig av varer utenfra. Fra Gudbrandsdalen kom mest korn og hest. Vegen kunne være farefull, men likevel gikk det over 1200 lass på en vinter på 1850-tallet. Vegen ble merka med 4 alen høye tømmerstokker og steinvarder, og flere steder langs leia kom det opp kvileplasser der folk og hest kunne overnatte. Da Rørosbanen kom på 1880-tallet avtok trafikken, og før Fron Lasskjøralag tok opp igjen trafikken har ingen fart ferdamenn over fjellet med hest og lass. Over fjelloverganger og høydemeter fra 240 til 1000 meter har frøningene og hestene gjort et solid stykke arbeid, ikke bare er turen i seg selv hard, men også for en kultur og tradisjon som fort kunne gått i gløymeboka.
Røros Martna’n er målet. Her har vi eigen ferdasgard heile veka i Mørkstugata 9. Her vil vi gjere vårt til at alle som besøkjer oss får ein smak av Gudbrandsdalen, både inna mat, musikk og håndtverk.
14. desember
Julebord

Gode opplevelser som gir deg koselig førjulsstemning. Venabu har et godt tradisjonelt julebord med spennende kalde og varme retter, og dessertbuffet. Hjemmelaget og smakfullt.  

30. desember
Ølsmaking

Lær om øl - smak og historie - med Gunnar Wiig. 

4. januar
IndreRo

En spennende og lærerik innføring i hvordan den unike IndreRo metoden fungerer, som individuell behandling, og i kurssammenheng for å få en dypere forståelse.

10. januar
Strikkehelg 2020

Vi feirer 5 års jubileum med flotte foredrag og utstillere. Se fult program på Strikkehelg 2020

17. januar
Fotokurs, vinterfotografering

Kurset tar for seg grunnleggende forståelse for hvordan du kan få mer utbytte av ditt digitale kamera. Vi ser på hvordan bilder kan bli bedre ved å ta styring på eksponering, fokusering og hvitbalanse. 

10. februar
Lasskjørerne kommer

Fron Lasskjørarlag kommer til Venabu mandag 10. februar på ettermiddagen. De drar videre mot Røros tirsdag formiddag.

13. mars
Fotokurs, blåtimen

Du lærer å ta kontroll på viktige innstillinger som påvirker eksponering, fokusering og hvitbalanse. Vi lærer komposisjonsregler og hvordan man blir mer bevisst og kreativ i vår motivjakt.

12. juni
Fotokurs, makrofotografering

Fokusere på små motiver. Er du nysgjerrig på makro-fotografering, og har lyst til å ta bedre nærbilder, så er dette helgen for deg. 

15. juni
Fotokurs, 5 dager

Vi tar for oss ett hovedtema hver dag og du vil få oppgaver som skal løses på mange ulike lokaliteter. Vi fokuserer på natur og landskap, lokale bygdetradisjoner, makrofotografering, fjell og vidde, stort og smått - samt portrett. 

30. juli
Konsert i stua

Elsine Haugstad, oppvokst i Venabygda - nå jobber hun over hele verden som dirigent og pianist.

21. august
Fotokurs, natur og portrett

På dette kurset får du fotografiske utfordringer, tett personlig oppfølgning inne og ute, samt hjelp til å bruke kamera slik at du lettere kan kontrollere hvordan motivet gjengis i bildet. 

17. september
Fototreff

Fototreffet samler hver høst fotofamilien og både tidligere og nye deltagere opplever den spesielle atmosfæren som gjør Fototreffet så annerledes enn andre foto-workshops. 

30. oktober
Fotokurs, mellom to årstider

Du vil lære om blits og portrettfotografering, og se hvordan ulike lyskilder kan brukes på kreative måter. Vi gjennomgår eksponerings-teknikk, arbeidsflyt og kameraforståelse.