Fototreff på Venabu
Fra Onsdag, 13. September 2017
Til Søndag, 17. September 2017

Bli med på en fotografisk langhelg i et fargerikt høstlandskap på Venabygdsfjellet.

Fotografene Jørn Areklett Omre, Erik Damsgaard og Olav Erik Storm inviterer deg i år til en praktisk foto-workshop over 5 dager!

Fototreffene på Venabu Fjellhotell har siden starten i 2008 blitt en årlig mønstring for fotoentusiaster fra hele landet, med foredrag og bildevisninger, utflukter i et vakkert fjellandskap og fotoutstilling, med flotte premier.

I år starter vi opp onsdag etter middag, og får mer tid både ute og inne enn det vi gjør på en vanlig fotokurshelg. Hovedfokus i år blir å gi våre deltagere tett personlig oppfølgning og praktiske råd på veien mot det å kunne bli en bedre fotograf!

Det blir en aktiv langhelg hvor vi kommer til å bruke tiden godt både ute og inne med teori og teknikk, demonstrasjoner, oppgaver som skal løses, samt bildevisning med konstruktive og lærerike  tilbakemeldinger. Vårt ønske med Treffet er å gjøre hver enkelt mer bevisst på hvordan den fotografiske prosessen fra opptak til ferdig print, kan gi deg bedre bilder og bedre kontroll på sluttresultatet. Hva du bør tenke på før, under og etter opptak!

Vi vil ta for oss viktige temaer innen kamera og innstillinger, valg av og utnyttelse av ulik optikk, eksponering, komposisjon, forståelse for lys, programvare, etterbehandling, printing med mere. Dette blir en praktisk helg med mye fotografering og bildeanalyse.

Våre 3 kursledere har alle lang og allsidig kompetanse og erfaring innen fotofaget, og vil denne helgen legge vekk sitt eget kamera for å kunne gi alle personlig oppfølgning. Du får en PT - som vil hente ut ditt kreative og tekniske potensial.

Fotograf Jørn Areklett Omre har vært med på Fototreffet flere ganger og kjenner også området rundt Rondane godt gjennom flere års arbeide med egne prosjekter. Han har mer enn 30 års erfaring som naturfotograf, har gitt ut flere bøker og vært presentert i de fleste norske og nordiske fototidsskrifter, og har også holdt en rekke separatutstillinger. Han er offisiell Canon fotograf og medlem av foreningen Norske Naturfotografer (NN).

Fotograf Erik Damsgaard har vært fast medhjelper og bidragsyter på alle våre Fototreff. Med solid fotograferfaring fra eget fotostudio og i sitt daglige arbeid hos Scandinavian Photo, allsidig fagkunnskap innen digital arbeidsflyt, og et spesielt talent for printing og klargjøring av bilder, er Erik en viktig del av Fototreffene på Venabu.

Fotograf Olav Erik Storm,  har vært fast kursleder på Venabu gjennom 13 år, og  vil guide deg gjennom en innholdsrik workshop. Olav har lang bakgrunn som reklamefotograf fra både USA og Norge, samt som engasjert fotolærer, foredrags-  og kursholder rundt om i Norge.

Våre aktive kursledere vil gi deg personlig oppfølgning, med hjelp og råd i løpet av fem spennende høstdager. Med god kontroll på det tekniske, og det kreative visuelle uttrykket får du bedre styring på prosessen frem til det bildet som skal printes, monteres og henges på vegg til vår fotoutstilling.

Har du ikke anledning til å være med oss fra onsdag, - men ønsker å bli med fra torsdag eventuelt fredag, - så går helt greit! Det er bare å henge seg på og du vil uansett få et godt utbytte av oppholdet og innholdet frem mot søndagen.

Fotoutflukter hver dag, oppgaver som skal løses, demonstrasjoner og visning av utstyr, hyggelige måltider ute og inne, bildegjennomgang med konstruktive personlige kommentarer, visning av teknikker og arbeidsflyt i etterbehandling, tips og triks for å få en best mulig print, samt sosialisering med likesinnede er viktige deler av Fototreffet.

Venabu Fjellhotell blir vår base for helgen og med god mat og fantastiske turmuligheter vil vi få stor variasjon i motiver og fotografiske utfordringer. Helgen avsluttes med fotoutstilling og premiering! Ønsker du faglig påfyll, inspirasjon, fotoglede og sosialt samvær på et tradisjonsrikt familiedrevet hotell, - så legg turen til Venabus Fototreff.

Venabu Fjellhotell har 56 rom, og ligger sør for Rondane ved veg 27, Nasjonal Riksveg Rondane, midtveis mellom Oslo og Trondheim. Gjester som kommer med tog eller ekspressbuss kan avtale henting på Ringebu stasjon, kr 190,- pr person en veg.

Kursavgiften blir fastsatt senere.

Informasjon og bestilling pr. e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vi forutsetter at alle deltagere har med egen datamaskin med oppdatert programvare for organisering og bildebehandling. Vi er ute og fotograferer i all slags vær, så ta med regntøy, sitteunderlag og turutstyr for årstiden. Ta med kamerastativ og gjerne en blits om du har.

Venabu fjellhotell, Rondevegen 860, 2632-Venabygd. Tlf 6129 3200.

Les mer her fra fjorårets: http://www.storm-photo.net/news/fototreffet-pa-venabu-2016/
29. juli
Olsok feiring på Venabu

Det blir tradisjonell Olsokfeiring ved vannet. Bålbrenning, musikk og dans, grilling og servering av rømmegrøt med tilbehør.

Bålet tennes kl. 20:30. 

3. august
Peer Gynt festivalen

Vi har billetter til alle forestillinger.

Se fullt Peer Gynt program

17. august
Fotokurs - Grunnkurs

Kreativ fotografering ute og inne. Lær å bruke blits.

Se Fotokurs på Venabu for mer informasjon

28. august
FERDA-Vinje, konsert med mer...

Konsert med Magne Skjævesland.

Dikt av Aasmund Olavsson Vinje med melodier av Magne Skjævesland.

 

 

5. september
FERDA-Vinje, konsert med mer...

Konsert med Magne Skjævesland.

Dikt av Aasmund Olavsson Vinje med melodier av Magne Skjævesland.

13. september
Fototreff

Workshop over 4 dager med 3 fotografer.

Se Fotokurs på Venabu for mer informasjon

21. september
Ashtanga yoga

Yoga helg med Elisabeth Sørum, MYNTE Yoga & Ernæring

 

21. september
Ashtanga yoga

Yoga helg med Elisabeth Sørum, MYNTE Yoga & Ernæring

 

21. september
Ashtanga yoga

Yoga helg med Elisabeth Sørum, MYNTE Yoga & Ernæring