Aktiv Ferie - Et dypdykk i Norsk kulturarv

Oppdagelsesreise i eget land

Venabygdsfjellet ligger rett sør for Rondane Nasjonalpark. Her kan du gå på små stier, helt uten å møte andre. Her har villreinen beitet i tusener av år, og det er flere gamle fangstgraver i området. Med storslått utsikt i alle retninger, og tydelige spor etter siste istid, er det vanskelig å ikke falle for dette fjellområdet. I løpet av denne vandreferien får du oppleve våre håndplukkede fotturer, kombinert med lokalhistorie og kulturminner.
Bo godt og spis godt på Venabu under hele oppholdet.
Pakken passer godt for deg som reiser alene, som par eller med venner. Se gjerne oversikten over sommerens aktive ferier og guidede fotturer også.

 

Feriens høydepunkter

  • Guidet tur i Ringebu Stavkirke
  • Maihaugen levende utendørsmusem
  • Seterlunsj på Lykkjesetra
  • Norsk tradisjonsmat onsdag kveld

Datoer og pris

Når? 2.- 9. august 2020

Pris: Fra 16500,- pr pers ved opphold på dobbeltrom. Alle måltider og aktiviteter beskrevet i programmet er inkludert i prisen.

Praktisk informasjon

Vanskelighetsgrad lett til middels. 8-13 km lange turer, maksimum stigning 415 meter. Turene går i variert terreng og tidvis i ulendte og våte områder.
Gruppestørrelse 4-10 personer. 
Noen av fotturene starter med en liten biltur. Transport er inkludert i prisen.

Program - Aktiv ferie: Et dypdykk i norsk kulturarv

Søndag 2. august - Ankomst
Middag kl 1830. Infomøte med turledere etter middagen

Mandag 3. august - Pilgrimsleden og Ringebu Stavkirke
8 km, 400 meters stigning
En rolig start på ferien med Pilgrimsleden fra Fåvang til Ringebu Stavkirke. Turen er lett og omtrent halvveis kommer vi til en gammel bygdaborg, som også er et flott utsiktspunkt. Her har man full oversikt over Gudbrandsdalen! 
Vel fremme ved Ringebu Stavkirke, tas vi imot av de lokale guidene. Du får en guidet tur i kirken, der du lærer mer om byggetradisjonen og stavkirkene i Norge. En kort spasertur fra Stavkirken finner vi Prestegården og Prestegårdshagen. 

Tirsdag 4. august - Dynjefjell 1151 moh
12 km, 250 meters stigning
Turen starter ved Holtesetra, noen kilometer fra Venabu. Med sitt beskjedne utseende er det er lite som i dag vitner om seteren viktige posisjon i gamle dager, men dette var et viktig stoppested for lasskjørerne som reiste over fjellet med hest og slede. Guiden forteller mer om historiene fra den gamle "kroa", før turen opp på Dynjefjell starter. Fra toppen av Dynjefjell ser vi innover mot Rondanes høyeste topper, og i vest skimtes Jotunheimens snøkledde topper. Vi passerer også fangstgraver, tidligere brukt til å jakte reinsdyr. Guidene har kunnskap om både reinsdyrene i dag og deres historie fra da de kom til Venabygdsfjellet etter siste istid.

Onsdag 5. august - Maihaugen
Nyt en roligere dag på Maihaugen (Lillehammer), her er et av Europas største utendørs museumer med bygninger fra ulike tidsæra og OL-museumet. Et trivelig reisemål som et avbrekk fra fotturene.

Torsdag 6. august - Seterlunsj
12 km, 270 meters stigning
Et av ukens store høydepunkter er fottur til Lykkjesetra! Turen går til seterområdet Jønnhalt, og på Lykkjesetra inviterer budeia inn til en rik seterlunsj. Du får servert rømmegrøt, spekemat, rømmevafler og sesongens lokale bær. Det er lange tradisjoner for seterdrift i Gudbrandsdalen, og budeia forteller historier fra hennes tid på setra da det var aktiv drift der. Lær også mer om Gudbrandsdalsostens opprinnelse og andre mattradisjoner fra Gudbrandsdalen.

Fredag 7. august - Dørjuvet og Myfallet
12,5 km, 300 meters stigning
Se sporene fra siste istid på nært hold; jutulhogget Dørjuvet kløyver vidda i to, og i bunnen slynger elven Døra seg lett mellom steinene. På veien ligger Myfallet - et fossefall bestående av 3 fosser i bratt landskap, vi viser deg ulike stier så du får sett de fineste utsiktspunktene over fossen. Etter en dag med dramatisk landskap, venter våre deilige Norske Aften på hotellet. Vi har tilpasset vårt tradisjonsrike "Norsk Matbord" til dagens retningslinjer for serveringssteder, og byr på en servert middagsvariant av denne populære aftenen.
Etter middag er det mulighet for å bli med på elgsafari med kjentmann og elgjeger Tore (ikke inkludert i pakken).

Lørdag 8. august - Finnsjøvola
12 km, 380 meters stigning
Nyt en avslappet og spektakulær dag på tur til Finnsjøvola. Turen starter gjennom barnålsskog, før vi når åpent landskap med glitrende innsjøer og utsikt mot Rondane. Vi er inne i villreinens rike, og om vi er heldige ser vi kanskje spor etter reinen eller villreinsflokken i det fjerne!

Søndag 9. august - Takk for nå
Avreise etter frokost

Med forbehold om mindre endringer i turprogrammet


Dette er inkludert i pakken

  • Opphold med 3/4 pensjon (frokost, niste+termos, middag) på Venabu Fjellhotell
  • Guidede fotturer 5 dager
  • Inngangsbillett på Maihaugen, Ringebu Stavkirke og Prestegården
  • Seterlunsj på Lykkjesetra 
  • Transport til og fra Ringebu Skysstasjon 
  • All transport for guidede turer og besøk til kulturelle severdigheter som beskrevet i programmet

Valgfrie tilleggsaktiviteter

Kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller 612 93 200 for mer informasjon og booking. 

Synes du dette er interessant vil du også like vår Villreinsafari, Fjellets perler til fots eller Høstfargetur