Villreinsafari

Lær mer om villrein og den levevilkår

Bli med kjentmann i villreinens rike på Ringebufjellet. En dag ute i et nydelig område og med fantastisk utsikt over Rondane. Tore, som er vår kjentmann i området, vil fortelle om reinens historiske vandringer og kulturen knyttet til reinsjakt.

I løpet av turen går vi innom de gamle dyregravene, der du får høre om hvordan disse ble brukt til jakt i tidlige tider. Videre går turen til "losjepallen" - en hule, sannsynligvis brukt til ly, tilberedning av rein etter jakt og muligens som spiskammers. Fra toppen av fjellet Vesle Hirisjøhøgda får vi god oversikt over villreinens leveområder, og er vi heldige ser vi reinsflokken. Når det passer under turen, tar vi oss god tid til en matpause. 

Du har i vente en dag med spennende historier om villrein og villreinjakt fra tidlige tider, og mye ny kunnskap om villrein generelt.

Tore er en entusiastisk historieforteller, og formidler både gamle historier og sagn, og fakta om villreinen. Han har vært interessert i friluftsliv hele livet, og begynte å jakte og fiske tidlig. For Tore er det viktig å jakte på en human måte, for ikke å stresse dyrene. Å være en god jeger krever mye kunnskap om dyrenes livsstil og habitat. Tore er spesielt interessert i villreinen og historien til villreinen på Ringebufjellet.

 

Datoer:

15. juli 2020

29. juli 2020

19. august 2020

 

Pris

600,- pr pers ved oppmøte på oppmøtested (GPS-koordinater gis ved påmelding)
300,- for barn under 15 år.

250,- pr pers for transport Venabu-Friisvegen-Venabu

Gruppestørrelse

Minimum 4 personer

Lengde og vanskelighetsgrad

Heldags opplevelse med egen matpakke.

Selve turen er ca 10 km lang. Passer for deg i normal fysisk form. Middels krevende.

Kjentmann Tore Kleven

Tore er vaktmester, løypekjører, kjentmann og "alt-mulig"-mann på Venabu. Han har vært interessert i friluftsliv hele livet, og begynte tidlig med jakt og fiske. For Tore er det viktig at jakten skal foregå på en human måte, der dyrene ikke blir stresset. Å være en god jeger, krever høy kompetanse om dyrenes levemåte og leveområder. Tore er spesielt interessert i villreinen og historien om villreinen på Ringebufjellet. Han er en entusiastisk historieforteller, og formidler både gamle historier og sagn, og fakta om villreinen.

Villreinstammen på Ringebufjellet

Villreinstammen i Innlandet er sårbar, og ferdsel i fjellet er strengt regulert på vinterstid, for at dyra skal få mest mulig ro. Om sommeren har de bra med mat, og man kan komme litt tettere på reinsdyrene. De er forøvrig sky, og det er ikke så lett å treffe på reinsdyr når man går på egen hånd - de lukter deg lenge før du ser de.  

Vil du vite mer? Ta kontakt med oss på tlf: 61293200 eller e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.