Høstfargetur

 

Nyt fjellet når høstfargene er på det flotteste. Bli med over de åpne viddene og opp til utsiktspunkter. Vi følger stiene eller vi går våre egne veier. Lær om natur og kultur i Gudbrandsdalen. Det blir bålpause og smak av lokal mat.

 

Program:

Søndag 13/9:

Ankomst og middag

 

Mandag 14/9:

Turen går over Dynjefjell og Svartfjell. Vi får flott utsikt underveis, mot Gudbrandsdalen og Jotunheimen og Rondane og passerer en godt bevart reinsgrav underveis

 

Tirsdag 15/9:

Turen går til Solliaområdet, der formene er rundere og flatere enn på Venabygdsfjellet. Vi går i åpent, lettgått terreng, med fantastisk utsikt mot østsiden av Rondane, samt Sølenkletten/Alvdalssølen i øst. På veien passerer vi noen små idylliske vann, der vi tar matpause. Har du ikke tatt årets siste bad enda, har du muligheten her, om isen ikke har lagt seg!

 

Onsdag 16/9:

Muen er Ringebu kommunes høyeste topp (1424 moh). Denne dagen skal vi tilbringe i området rundt Muen. Det blir storslagen utsikt mot Rondane, Alvdal Vestfjell, Venabygdfsjellet og Ringebufjellet. På vei hjemover går vi forbi Dørfallet, et flott ”jutulhogg”.

 

Torsdag 17/9:

Tur over Kyrkjegardsfjell til Jønnhalt, der vi får servert rømmegrøt og spekemat. Flotte utsikter innover fjellet, samt mot Gudbrandsdalen og Jotunheimen

 

Fredag 18/9:

Hjemreise etter frokost

 

Praktisk informasjon:

  • De fleste dagene starter med en kort transport, fra 5-30 minutter, i hotellets minibuss, slik at turene tilsammen dekker et størst mulig området.
  • Turene er lagt opp som dagsturer der vi tar med oss mat og drikke (smøres til frokost). Alle går med dagstursekk og bærer egen mat, drikke og litt ekstra klær. Turene er fra 10-15 kilometer i variert terreng og passer for deg som er i normalt god form og vant til å gå på delvis ulendte stier. Noen av opp/nedstigningene er bratte.

 

Pris:

11.500,- pr person

med 3/4 pensjon (frokost, matpakke og middag). 

 

Venabygdsfjellet er et område med mange muligheter og flotte turmuligheter. Det er selvfølgelig mulig å forlenge oppholder og utforske området mer på egen hånd. Vi kan også anbefale ridning i regi av Venabustallen.

 

Kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon 61293200 for bestilling

 

Vi arrangerer ulike guidede fotturer i sommer. Turene er på ulike nivå; for de erfarne som liker en utfordring, for dem som ønsker å oppleve naturen i sørkanten av Rondane, og for dem som ønsker et innblikk i natur og kultur i området. Les mer om turene.

Se også oversikt over alle arrangement (fotturer, rideturer og andre aktiviteter) for sommeren 2019.

Bildegalleri

View the embedded image gallery online at:
https://www.venabu.no/sommer19/hostfargetur-2020#sigProId4332656aa3
14. desember
Julebord

Gode opplevelser som gir deg koselig førjulsstemning. Venabu har et godt tradisjonelt julebord med spennende kalde og varme retter, og dessertbuffet. Hjemmelaget og smakfullt.  

30. desember
Ølsmaking

Lær om øl - smak og historie - med Gunnar Wiig. 

4. januar
IndreRo

En spennende og lærerik innføring i hvordan den unike IndreRo metoden fungerer, som individuell behandling, og i kurssammenheng for å få en dypere forståelse.

10. januar
Strikkehelg 2020

Vi feirer 5 års jubileum med flotte foredrag og utstillere. Se fult program på Strikkehelg 2020

17. januar
Fotokurs, vinterfotografering

Kurset tar for seg grunnleggende forståelse for hvordan du kan få mer utbytte av ditt digitale kamera. Vi ser på hvordan bilder kan bli bedre ved å ta styring på eksponering, fokusering og hvitbalanse. 

10. februar
Lasskjørerne kommer

Fron Lasskjørarlag kommer til Venabu mandag 10. februar på ettermiddagen. De drar videre mot Røros tirsdag formiddag.

13. mars
Fotokurs, blåtimen

Du lærer å ta kontroll på viktige innstillinger som påvirker eksponering, fokusering og hvitbalanse. Vi lærer komposisjonsregler og hvordan man blir mer bevisst og kreativ i vår motivjakt.

12. juni
Fotokurs, makrofotografering

Fokusere på små motiver. Er du nysgjerrig på makro-fotografering, og har lyst til å ta bedre nærbilder, så er dette helgen for deg. 

15. juni
Fotokurs, 5 dager

Vi tar for oss ett hovedtema hver dag og du vil få oppgaver som skal løses på mange ulike lokaliteter. Vi fokuserer på natur og landskap, lokale bygdetradisjoner, makrofotografering, fjell og vidde, stort og smått - samt portrett. 

30. juli
Konsert i stua

Elsine Haugstad, oppvokst i Venabygda - nå jobber hun over hele verden som dirigent og pianist.

21. august
Fotokurs, natur og portrett

På dette kurset får du fotografiske utfordringer, tett personlig oppfølgning inne og ute, samt hjelp til å bruke kamera slik at du lettere kan kontrollere hvordan motivet gjengis i bildet. 

17. september
Fototreff

Fototreffet samler hver høst fotofamilien og både tidligere og nye deltagere opplever den spesielle atmosfæren som gjør Fototreffet så annerledes enn andre foto-workshops. 

30. oktober
Fotokurs, mellom to årstider

Du vil lære om blits og portrettfotografering, og se hvordan ulike lyskilder kan brukes på kreative måter. Vi gjennomgår eksponerings-teknikk, arbeidsflyt og kameraforståelse.