Mindfulness og fottur

Mindfulness i fjellet

Hvile og utforske, oppdag den transformative kraften av mindfulness i fjellet. Mindfulness i fjellet gir tid og plass, en sjanse til å finne de naturlige koblingene som definerer oss, muligheten til å virkelig leve i øyeblikket uten forstyrrelse.

Denne uken har utgangspunkt for hovedaktivitetene i de vakre fjellene rundt Venabu Fjellhotell. Venabu ligger i utkanten av Rondane Nasjonalpark; Norges første og største nasjonalpark. Dette fjellandskapet har alpintundra, boreal bjørkeskog og innsjøer gir oss skjønnheten og stillheten i vill natur. Vi kombinerer fotturer med mindfulness praksis innendørs og ute.

Kurset vil bli kjørt i tilbaketrukket stil med perioder med stillhet og veiledning. Vi vil bli godt ivaretatt, hos gjestfriheten som er på  dette familiedrevne hotellet. Kveldene vil i all hovedsak være til fri disposisjon. 

 

 • Vandre i uberørt landskap med innsjøer og fjell
 • Oppdag den nordiske flora og fauna, trekkfugler og rovfugler, arktiske alpine planter
 • Utforsk Mindfullness og lære praksis som kan støtte deg i det daglige livet
 • Utforsk koblingene vi har med resten av naturen og fjellene
 • Egnet for uerfarne og for etablerte Mindfulness-utøvere
 • Nyt kvaliteten i hjemmelaget mat og et godt utvalg av vegetariske retter.

  

Pris: fra 11500 kr

per person i tomannsrom

 

Dato og turkoder:

WM1: 9. – 15. juni 2019 (fult)

WM2: 22. – 28. september 2019

 

Nivå på fotturer: 

Medium vanskelighetsgrad på fortturene.

Vanligvis ca 12 km per dag med 200 - 500 m stigning.

Fjellveier som kan være leirete eller steinete.

Vi bruker korte etapper med minibuss for å utforske områder som ligger i noe avstand fra hotellet.

 

Gruppestørrelse: 5 - 10

 

Vår kursholder er engelsk, og all instruksjon vil foregå på engelsk. 

Fult program finner du på den engelske siden vår for Midnfullness and Walking Holidays

Her er hovedpunktene: 

Dag 1. Ankomst

Felles middag og introduksjon.

Dag 2 - 6 

Dagene planlegges ut fra vær og gruppens sammensetning. 

Øvelser inne etter frokost.

Fotturer der det legges inn øvelser eller vi lytter til stillheten. 

 

Eksempler på turer:

Dynjefjellet, 1151 moh

12 km, 390 m stigning – jevn stigning, fjellstier. 

 

Dørfallet and Myfallet - juv og fosser

12.5 km, 300 m stigning. 

 

Ramshøgda, 1463 moh

12-18 km, stigning: 460 m, nedover: 620 m. 

 

Finnsjøvola 

12 km, 380 m stigning. 

 

Day 7. Departure day

Frokost og avslutning.

 

Kursinstruktører:

Rob McKenna

 

Rob drev innen catering før han ble utslitt av jobben. Dette førte til at han ble fulltidsbeboer på Holy Isle, Skottland - et senter dedikert til fred, økologi og velvære. Han var en del av ledergruppen her i 8 år mens han studerte tibetansk buddhisme og verdslig Mindfulness. Han er medlem av Scottish Mindfulness Association.

Rob er i styret for Moray Food Network og er prosjektkoordinator for bærekraftige matinitiativer i Moray. Han har 25 års meditasjonserfaring og har lært bort Mindfullness til alle lag av samfunnet.

Han er også kvalifisert Shiatsu Practitioner og bor i utkanten av Culbin Forest, Nord-Skottland.

 

Joy O’Flanagan

Joy jobber som turguide både sommer og vinter. Hun er UIMLA International Mountain Leader og BASI Nordic Ski Instructor. På fritiden elsker Joy å tilbringe tid utendørs - går på skier, løper og klatrer. Joy har praktisert Mindfullness i flere år, og er nå i gang med instruktørutdanningen. Hennes arbeid er hennes lidenskap - å hjelpe folk til å uttrykke sitt potensial og utforske deres forhold til naturen.

Joy er utdannet fysioterapeut fra England, men ble trukket mot fjellene og flyttet til Alpene. Nå bor hun store deler av året i Norge. Joy er Pilateslærer og medlem av Mindfulness Association, UK.

 

Inkludert:

 • Seks netter + frokost og middag 
 • Matpakke og påfyll av termos
 • Mindfulness instruksjon og turguide i fem dager
 • Norsk Matbord (buffet med tradisjoneller lokale retter) onsdag kveld
 • All nødvendig transport ifm turene 

 

For å reservere plass, kontakt hotellet: 

e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

telefon: 61 29 32 00

 

For mer information, kontakt Joy O'Flanagan:

e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

27. september
Høstferie 2019

Høsten er en fin tid i fjellet. Opplev Venabygdsfjellet til fots eller fra hesteryggen! Kom til dekket bord hver dag, og nyt fjellets beste utsikt fra vår spisesal. Venabu er kjent for god mat, og vi har buffet til alle måltider. Se mer her

1. oktober
Strikkekafé

Velkommen til strikkekafé i stua med strikke-Gunn. Du får mulighet til å snakke om strikking med andre strikkere, og i baren får du kjøpt det du ønsker å drikke.

11. oktober
Skinnfellkurs

På skinnfellkurset hos oss kan du sy deg en stor eller liten skinnfell. Puter, gyngestolteppe, skinnpose, vuggefell, vest, tøfler, votter, boa, lue og pulsvarmere kan også lages.

Se mer informasjon her

11. oktober
Spikkekurs med Knut Dahl

Spikking handler om godfølelse, det å sitte og prate og spikke. Det er enkelt og avslappende. Man kan legge det fra seg og ta det opp igjen.

Se priser på siden om Spikkekurs

25. oktober
Fotokurs: Mellom to årstider, videregående fotokurs

Kurslederen er den erfarne og inspirerende reklamefotografen Olav Erik Storm, som gir kursdeltagerne en grundig gjennomgang av kameraets funksjoner, øvelse i å se motiv og å ta bilder på en bevisst måte.

26. oktober
Viltaften 2019

Vi dekker vår buffet med viltretter, 50 retter basert på lokale og mer eksotiske råvarer, tilberedt på tradisjonelt vis. Priser finner du på vår Viltaften-side

1. november
Ølsmaking

Det smakes på 8 ulike typer øl som alle har sine særpreg, samt at man får tips til hvilke øl som går godt sammen med forskjellig mat.

2. november
Viltaften 2019

Vi dekker vår buffet med viltretter, 50 retter basert på lokale og mer eksotiske råvarer, tilberedt på tradisjonelt vis. Priser finner du på vår Viltaften-side.

8. november
Ølsmaking

Det smakes på 8 ulike typer øl som alle har sine særpreg, samt at man får tips til hvilke øl som går godt sammen med forskjellig mat.

9. november
Viltaften 2019

Vi dekker vår buffet med viltretter, 50 retter basert på lokale og mer eksotiske råvarer, tilberedt på tradisjonelt vis. Priser finner du på vår Viltaften-side.

 

7. desember
Julebord

Gode opplevelser som gir deg koselig førjulsstemning. Venabu har et godt tradisjonelt julebord med spennende kalde og varme retter, og dessertbuffet. Hjemmelaget og smakfullt.  

14. desember
Julebord

Gode opplevelser som gir deg koselig førjulsstemning. Venabu har et godt tradisjonelt julebord med spennende kalde og varme retter, og dessertbuffet. Hjemmelaget og smakfullt.  

10. januar
Strikkehelg 2020

Vi feirer 5 års jubileum med flotte foredrag og utstillere. Se fult program på Strikkehelg 2020