Langrennsteknikk: bli en bedre skiløper!

Ønsker du å forbedre skiteknikken din? Å gå mer effektivt og få til en bedre flyt? Å bli en mer erfaren skiløper for å klare lengre turer?

Vi har utviklet en unik tilnærming der vi integrerer klassisk skiteknikk med Pilates. Uavhengig av hvilket nivå du starter på, kan vi hjelpe deg å utvikle dine ferdigheter ved å kombinere skiinstruksjon med skispesifikke pilatesøvelser for å støtte forståelse, læring, holdning og balanse.

Kurset er egnet for deg som 

- har gått en del på ski, men som ønsker å forbedre teknikken og komme opp på et høyrere nivå.

- vil glede deg over lengre skiturer og gå mer effektivt på ski

- ønsker delta et av de mange lengre klassiske skirennene

 

Vi lover at du vil bli en bedre klassisk skiløper i løpet av dette kurset og ønsker samtidig at kurset skal være morsomt, stimulerende og nyttig.

 

Hovedpunkter

  • Veiledning og undervisning med to internasjonalt kvalifiserte BASI instruktører.
  • Individuelle planer for videre utvikling som skiløper. Etter seks dager med undervisning vil du ha en god forståelse for hvordan du selv kan forbedre dine ferdigheter.
  • Små grupper.
  • Trening som gir deg fordeler også innen andre idretter.
  • Omgivelser som gjør at du kan fokusere på teknikk i en god gruppeatmosfære.
  • Kurset er på engelsk. 

 

Venabu ligger i et fantastisk langsrennsområde! Det er rundt 160 km oppkjørte løyper i variert terreng og stabile snøforhold. 

 

Hotellet har en avslappende atmosfære, badstuer og tilbud om massasje

Venabu er kjent for å servere smakfull, hjemmelaget mat fra råvarer av høy kvalitet. Hver dag har vi buffeer med varme og kalde smakfulle retter, salatbuffet, hjemmelagede desserter og kaker.

 

Datoer for 2020:

 

1. - 8. februar

21. - 28. mars

 

Pris:

18.600,- kr per person i tomannsrom. 

 

Nivå:

Middels til erfaren.

Dette kurset passer langrennsløpere som har en god grunnleggende teknikk, som ønsker skiferie og bli ennå bedre.

 

Gruppe størrelse:

Minimum 4, maximum 10

 

Program

Mer detaljert program på engelsk på siden "Ski skills: become a better skier!"

Dag 1, Ankomst 

Felles middag kl. 18.30 sammen med hele gruppen og instruktørene. 

Introduksjon av instruktører og deltagere.

Dag 2 

  • Kartlegging av deltagernes nivå 
  • Teori og praksis om holdning, balanse og vektoverføring
  • Pilates-baserte øvelser
  • Teori om skismøring

Dag 3

  • Ulike teknikker, klassisk stil, på tur
  • Bevegelsesmøster i ulike teknikker
  • Pilates-baserte øvelser

Dag 4 

  • Repetisjon fra dag 3 inne.
  • Videofilming av skitime (ute)
  • Analysere video for å se egen utvikling
  • Pilates-baserte øvelser
  • Uformell introduksjon av Mindfulness for skiløpere. 

Dag 5 

  • Utforkjøringsferdigeheter
  • Pilates-baserte øvelser

Dag 6  

  • Heldagstur
  • Pilates-baserte øvelser
  • Hva med å delta på skirenn...?

Dag 7 

  • Jobbe med individuelle ønsker for fremtidsplan for mental og teknisk trening.  

Dag 8, Avreise

 

Forbehold om endringer pga snø- og værforhold, og evt ekstra behov innen gruppen.

Selv om kurset er i klassisk teknikk, er det mulig å ta med egne skøyteski og vi kan inkludere skøyteteknikker i programmet.

Hver dag starter med å smøre ski og tilrettelagt oppvarming. Dagene avsluttes med uttøying. 

 

Oppfølging:

Inkludert i kurset er en oppfølging fra kurslederne i to måneder etter hjemreise. Dette kan være tilbakemelding på video på langrennsski eller rulleski, en Skype-samtale for å dirkutere treningsutviklingen etter kurset - det er opp til deg.

Kursholdere:

Ewen Martin har vært skitrener i 30 år: Alpint, telemark, turski og klassisk (han er "International Ski Teacher"). Han har også jobbet som trener for BASI, der han har trent og vurdert instruktører. Ewens kompetanse og entusiasme gjør at han klarer å få det beste ut av dem han underviser. 

Joy O’Flanagan er en erfaren BASI "Nordic Ski Instructor" og spesialist på bevegelser: fysioterapeut og Pilates instruktør. Joy er i tillegg "International Mountain Leader" og trives best ute og på fjellet, og hun har deltatt i ultramaraton.

 

Hva er inkludert?

• Ski- og bevegelsesekspert i seks dager

• Oppfølging etter kurset

• Tydelig individuell plan for å bli en bedre skiløper

• ‘Mindfulness for skiløpere’ 

• Skismøring, teori og praksis

• For de som ønsker: informasjon om skirenn

• Syv netters opphold i 3/4 pensjon: frokost og middagsbuffet, matpakke som smøres under frokost og termos med varm drikke.

• Venabu sitt anerkjente Norsk Matbord serveres onsdag kveld 

• Skileie og skismørning

• Transport til/fra Ringebu stasjon

 

For mer informasjon kontakt Joy O'Flanagan: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

27. september
Høstferie 2019

Høsten er en fin tid i fjellet. Opplev Venabygdsfjellet til fots eller fra hesteryggen! Kom til dekket bord hver dag, og nyt fjellets beste utsikt fra vår spisesal. Venabu er kjent for god mat, og vi har buffet til alle måltider. Se mer her

1. oktober
Strikkekafé

Velkommen til strikkekafé i stua med strikke-Gunn. Du får mulighet til å snakke om strikking med andre strikkere, og i baren får du kjøpt det du ønsker å drikke.

11. oktober
Skinnfellkurs

På skinnfellkurset hos oss kan du sy deg en stor eller liten skinnfell. Puter, gyngestolteppe, skinnpose, vuggefell, vest, tøfler, votter, boa, lue og pulsvarmere kan også lages.

Se mer informasjon her

11. oktober
Spikkekurs med Knut Dahl

Spikking handler om godfølelse, det å sitte og prate og spikke. Det er enkelt og avslappende. Man kan legge det fra seg og ta det opp igjen.

Se priser på siden om Spikkekurs

25. oktober
Fotokurs: Mellom to årstider, videregående fotokurs

Kurslederen er den erfarne og inspirerende reklamefotografen Olav Erik Storm, som gir kursdeltagerne en grundig gjennomgang av kameraets funksjoner, øvelse i å se motiv og å ta bilder på en bevisst måte.

26. oktober
Viltaften 2019

Vi dekker vår buffet med viltretter, 50 retter basert på lokale og mer eksotiske råvarer, tilberedt på tradisjonelt vis. Priser finner du på vår Viltaften-side

1. november
Ølsmaking

Det smakes på 8 ulike typer øl som alle har sine særpreg, samt at man får tips til hvilke øl som går godt sammen med forskjellig mat.

2. november
Viltaften 2019

Vi dekker vår buffet med viltretter, 50 retter basert på lokale og mer eksotiske råvarer, tilberedt på tradisjonelt vis. Priser finner du på vår Viltaften-side.

8. november
Ølsmaking

Det smakes på 8 ulike typer øl som alle har sine særpreg, samt at man får tips til hvilke øl som går godt sammen med forskjellig mat.

9. november
Viltaften 2019

Vi dekker vår buffet med viltretter, 50 retter basert på lokale og mer eksotiske råvarer, tilberedt på tradisjonelt vis. Priser finner du på vår Viltaften-side.

 

7. desember
Julebord

Gode opplevelser som gir deg koselig førjulsstemning. Venabu har et godt tradisjonelt julebord med spennende kalde og varme retter, og dessertbuffet. Hjemmelaget og smakfullt.  

14. desember
Julebord

Gode opplevelser som gir deg koselig førjulsstemning. Venabu har et godt tradisjonelt julebord med spennende kalde og varme retter, og dessertbuffet. Hjemmelaget og smakfullt.  

10. januar
Strikkehelg 2020

Vi feirer 5 års jubileum med flotte foredrag og utstillere. Se fult program på Strikkehelg 2020